Herbata żurawinowa (domowy sposób)

Propozycja pysznej herbatki na chłodne- jesienne wieczory.

3 szklanki żurawiny

2 laski cynamonu

3 szklanki zmrożonego soku pomarańczowego

2 łyżeczki soku z cytryny

3/4 szklanki miodu

  1. Żurawinę, laski cynamonu wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Gotujemy przez ok. 6 minut (aż owoce zmiękną).
  2. Wyjmujemy cynamon, a owoce  rozgniatamy. Zostawiamy na 5 minut, a następnie cedzimy.
  3. Do wywaru dodajemy sok cytrynowy, sok pomarańczowy, miód oraz dolewamy wody do 2 litrów płynu.
  4. Podgrzewamy pod przykryciem przez 15 min.

    Smacznego 😉

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s