Puszysty chlebek gruszkowy


2 szklanki mąki

2 łyżeczki proszku do pieczenia

1 szklanka obranych  i pokrojonych w kostkę gruszek

1/4 szklanki soku gruszkowego lub jabłkowego

1/2 szklanki miodu

1/3 szklanki majonezu

1 jajko

1/2 łyżeczki sproszkowanej wanilii.

Mieszamy mąkę i proszek do pieczenia. Pozostałe składniki miksujemy. Następnie wszystko mieszamy razem. Gotowe ciasto przekładamy do foremki o wymiarach ok.20×40 cm (ciasto powinno wypełnić formę do połowy). Wierzch posypujemy cynamonem. Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Pieczemy przez 25 minut.

Smacznego 🙂

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s